Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in China

Een totaal andere wereld aan de andere kant van de aarde. Dé highlights? Chinese muur, keizerlijk Beiijng, de reuzenpanda's in Ya-an, modern Shanghai, de zijderoute, Terracotta Leger in Xi'an, de Li-rivier en het Karstgebergte

Foto: Panorama op het prachtige, door rijstterrassen gevormde landschap in de omgeving van Kaili.

CHINA: Mysterieus en mystiek

Een rondreis door China staat garant voor een verrassende reis. Langs bekende hotspots zoals de Chinese Muur en naar de hoofdstad Beijing, maar ook naar minder bekende bestemmingen. Tijdens een individuele of groepsrondreis. Om 14 dagen, 3 weken of een andere periode te genieten van geweldige tips tijdensLees meer

Populaire reizen in China


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens de familiereis China heb je een actieve, avontuurlijke en relax vakantie in één. Deze familievakantie is voor avontuurlijke families. Je begint de reis wandelend over de Chinese muur, je.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan wordt een groot deel van de handelsroute gevolgd. Per bus reis je door eeuwenoude steden, spectaculaire land.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door China maak je kennis met de mooiste hoogtepunten. China ontdekken is echt een avontuur tijdens deze complete, scherp geprijsde rondreis. Je wandelt over het grootste plein t.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kirgizië wordt het land van onverwachte schoonheid ontdekt. Vrijwel het gehele land is bedekt met bergen, waarvan vele boven de 3000 meter zijn. Deze reis g.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Oezbekistan kom je langs eeuwenoude steden zoals Khiva, Buchara en Samarkand, waar de romantische sferen van de Zijderoute weer helemaal tot leven komen. De st.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door China bezoek je naast imposante bouwwerken, mensenmassa's en miljoenensteden, ook afgelegen kloosters, overweldigende natuur èn lekker eten. Per trein, bus,.... bekijk reis»

Aantal dagen: 30 dagen

Reisorganisatie: Djoser

De rondreis start in Beijing waar excursies naar de Grote Muur en het Zomerpaleis op de planning staan. In Beijing pakken we de nachttrein naar Xi'an. We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het .... bekijk reis»

Aantal dagen: 23 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Tijdens deze complete 23-daagse rondreis door China ontdekken we de veelzijdigheid van dit bijzondere land. Een combinatie van indrukwekkende steden, oude culturen en prachtige natuur. Loop met de ki.... bekijk reis»

Aantal dagen: 22 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Centraal in Azië liggen verschillende voormalige Sovjetstaten met een rijk verleden. Het waren belangrijke schakels in de zijderoute van China naar de Middellandse Zee. De vele volkeren in dit gebied.... bekijk reis»

Aantal dagen: 30 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Unieke reis door vier landen van de Chinese hoofdstad Beijing via Tibet en Nepal naar de Indiase hoofdstad Delhi. In China bekijken we natuurlijk de beroemde Chinese Muur, de Verboden Stad en het indr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: Djoser

In China maak je zowel kennis met moderne als met landelijke steden. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Chengdu, Xi'an en natuurlijk Beijing. We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde t.... bekijk reis»

Aantal dagen: 23 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Deze mooie rondreis door Indochina gaat van start in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Je kunt overdag op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In Halong bay genieten van.... bekijk reis»

Aantal dagen: 18 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Deze rondreis begint in Shanghai waar je kunt wandelen in de verschillende interessante wijken met indrukwekkende moderne gebouwen en oude tempels. Vanuit Shanghai pakken we de hogesnelheidstrein naar.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Eeuwenoude geschiedenis en een zeer verfijnde cultuur… dat staat je te wachten tijdens deze rondreis door het betoverende China. Je bewondert kleurrijke keizerlijke monumenten en staat oog in oog me.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in China

BEIJING

Een bezoek aan Beijing mag tijdens een rondreis door China natuurlijk niet ontbreken. Een uitgestrekte metropool, waarbij vooral de Verboden Stad zeer de moeite waard is. De keizerlijke residentie sinds de vijftiende eeuw. En ook het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel en natuurlijk de Chinese Muur zijn in dit deel van het land zeer de moeite waard.

CANTON

Canton (ook wel Kanton) is een heel ander type stad, die ook bekend staat als Guangzhou. Het is de derde stad van het land, in de monding van een rivier. Het is een zeer dichtbevolkte regio, die groot is geworden met de handel in Chinees porselein, zijde en thee. Het is een moderne en bruisende metropool, voor een enorm contrast ten opzichte van de prachtige natuur op het platteland.

Chengdu en Chengyang

Chengdu is de theehoofdstad van het land. Het is er zeer de moeite waard om een theehuis te bezoeken. Verder vindt u in deze stad de reuzenpanda. De nationale troetelbeer van het land. En bezoek daarnaast ook Chengyang, een stad met de Wind-en-Regen-brug die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. De brug werd gebouwd door de Dong-minderheid en is daardoor een prachtige bezienswaardigheid.

Guilin en Hangzhou

Guilin is een stad in het zuiden van China, die het eerst op toeristen kon rekenen na de Tweede Wereldoorlog. Eerder dan Beijing en Shanghai. Vooral de heuvels zijn er zeer de moeite waard. In het oosten van China is Hangzhou de hoofdstad. Een paradijs op aarde, dankzij de groene en heuvelachtige omgeving. Met een idyllisch meertje, dat op de lijst voor Werelderfgoed van UNESCO staat.

HONGKONG

Hong Kong is een voormalige Britse kolonie en inmiddels een bruisende metropool. Bezoek bijvoorbeeld Victoria Peak, net als de enorme shoppingmails. De talrijke attracties en de vele, vele oude cultuurhistorische bezienswaardigheden worden op een geheel eigen pagina beschreven.

LIJIANG

En kies tijdens een rondreis door China aan de andere kant voor de rust van Lijiang. Aan een van de uitlopers van de Himalaya. Een miljoenenstad op 2.400 meter hoogte, met bijvoorbeeld minderheden zoals de Naxi

Spreektaal
Mandarijn
Tijd

Peking
Valuta
Yuan (CYN)
Weer
Max. -1°C

China

Oppervlakte
9.597.000 km²

Inwoners
1,38 miljard

Hoofdstad
Peking

Airline
China Airlines

Reistijd en afstand
9½ uur (AMS-DEK) - 7827 km

Tijdsverschil
+ 7 uur (Peking)

Verkeersbureau
> chineesverkeersbureau.nl

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je China

Practische tips

  • Reisdocumenten Zorg ervoor dat uw paspoort bij vertrek uit China nog minimaal 6 maanden geldig is. En houd er rekening mee dat een visum voor het land verplicht is. Tip: wilt u reizen naar Tibet? Houd er rekening mee dat u daar een permit voor nodig heeft. Let op: staan er stempels van Turkije in uw paspoort? Dan kan u de toegang geweigerd worden.

  • Vaccinaties China is een groot land, waardoor er op verschillende plaatsen ziekten voorkomen. Het is verstandig om u te laten inenten tegen DTP, Hepatitis A en B en buiktyfus. Op die manier loopt u zo min mogelijk risico. En reist u tijdens de rondreis door China ook naar Tibet? Pas op voor hoogteziekte, vanwege de ligging op grote hoogte. U kunt te maken krijgen met hoofdpijn, misselijkheid, braken of andere symptomen.

  • Eten De Chinese keuken zoals we die hier in Nederland kennen zal u tijdens een rondreis door het land niet zo snel tegenkomen. Houd er tijdens een individuele of groepsrondreis rekening mee dat het eten er anders smaakt dan u gewend bent. Met andere ingrediënten, en gelukkig erg lekker. Met veel meer gerechten dan de ‘beperkte’ keuze zoals we die hier in Nederland van de Chinees kennen.

  • Drinken Chinezen drinken graag thee, waardoor er eigenlijk altijd gekookt water beschikbaar is. Op die manier is het veilig om water te drinken. In China zijn Westerse frisdranken ook steeds beter verkrijgbaar, al zal u tijdens een rondreis soms ‘kekou kela’ tegenkomen, als alternatief voor het ons bekende Coca Cola. Ook het lokaal geproduceerde bier is de moeite waard, al heeft het een lager alcoholpercentage dan we hier gewend zijn.

  • Taal In China spreekt men het Mandarijn en het Traditionele Chinees. Net als een groot aantal lokale dialecten. De taal zit totaal anders in elkaar dan onze Westerse talen, waardoor het zonder cursus of oefening praktisch onmogelijk is om u in de lokale taal verstaanbaar te maken. Over het algemeen spreekt men er in de steden goed Engels, zodat u zich daarmee goed kunt redden.

  • Veiligheid China is een veilig land voor rondreizen. Houd er in de steden wel rekening mee dat er steeds meer kleine criminaliteit ontstaat, zoals we dat hier ook in het Westen gewend zijn. Toch is het er nog stukken veiliger dan in veel grote steden hier in het Westen, waardoor het vaak nog goed mogelijk is om zelfs waardevolle spullen onbeheerd achter te laten.