Kies uw land, regio, stad

Oranjeroute op de fiets

In je eigen tempo fietsend op ontdekking …


oranjeroute_rondreizen.nl

Als er één ding is, dat we graag doen, dan is dat fietsen. We leggen jaarlijks heel wat kilometertjes af. Het is gewoon ons nationale vervoermiddel. Van de ooit bekende degelijke zware zwarte heerenfiets (en dámes) tot de huidige fleurige lichtgewichten. En fietsen met de e-bikes gaat ons inmiddels fluitend af. Wat een gemak. Ook op vakantie maken we graag gebruik van de fiets. En fietsvakanties zijn helemaal ‘in’. Het is een ideale manier om in je eigen tempo vakantie te vieren. Steeds weer wat nieuws te ontdekken en heel fijn: je kan altijd wel even blijven stilstaan en de tijd nemen om dat mooie plaatje te schieten en op je gemak rond te kijken. Logisch dus, dat ook de zeer bekende Oranjeroute ook aangeboden wordt ‘per fiets’. En die is héél fotogeniek!

oranjeroute_rondreizen.nl

Er zijn inmiddels maar liefst 37 etappes uitgedacht. Van ‘dichtbij’ tot zelfs naar het oosten van Duitsland. De fietsetappes hebben korte tot langere afstanden, gemiddeld zo’n 54 km. Er is er één van 21 km maar ook eentje van 187 km, dat zijn dus uitzonderingen. In totaal is het 2100 km. De etappes zijn trouwens ook allemaal goed met elkaar te combineren. Zie de uitgedachte fietsroutes dan ook als goede routesuggesties.

oranjeroute_rondreizen.nl

Je bepaalt zelf waar je heen wilt, hoe ver en hoe lang. En het hoeft niet allemaal in één keer. Een leuk idee is om de Oranjeroute uit te spreiden over een aantal jaar, om dan uiteindelijk met enige trots en een voldaan gevoel te kunnen zeggen: ‘Ik heb hem helemaal uitgefietst, 2100 kilometer!’.

oranjeroute_rondreizen.nl

Ontdek hier gave fietsroute suggesties > ‘Fietsen langs de Oranjeroute’